2023-09-29

Megdöbbentő tanulmány az almaecet hatásáról!
Elképesztő dolgok derültek ki a bio, szűretlen almaecetről egy friss tanulmányban:

almaecet gyümölcszselé

Az almaecet jótékony hatásai eddig is közismertek voltak, azonban egy friss tanulmány rámutat az almaecet néhány olyan tulajdonságára is, amit korábban nem kutattak és elég meglepő dolgok derültek ki…

Íme a tanulmány kivonata:
Használható-e az almaecet egészségjavításra és fogyásra?

almaecet hatása

Összefoglalás
Ez a nem szisztematikus áttekintés felvázolja az almaecet eredetérekémiai összetételére és tulajdonságaira, általános egészségügyi hatásaira vonatkozó jelenlegi ismereteket, valamint a jelenleg rendelkezésre álló ismereteket a zsírraktározásra gyakorolt hatásáról, hatásainak élettani mechanizmusairól, valamint az ecet tulajdonságairól biztonságosságáról és az elhízás kezelésére javasolt adagolásról.

Bevezetés
Az elhízás az egyik leggyakoribb fiziológiai diszfunkció, amely – számos jelzésen keresztül előrejelezheti metabolikus szindróma, rák, szív- és érrendszeri, gyulladásos és egyéb betegségek kialakulását. Az almaecet ígéretes élelmiszer-adalékanyag lehet az elhízás megelőzésében és kezelésében.  

A szakirodalom keresése a PRISMA (= preferált jelentési tételek szisztematikus áttekintéshez) kritériumaival (http://prisma-statement.org/) összhangban történt. A kapcsolódó cikkek kereséséhez a Pubmed, Web of Science és SCOPUS 2000 és 2021 közötti adatbázisait használtuk. Ismétlődő vagy egymásnak ellentmondó információk vagy hivatkozások esetén a frissebb forrásokat részesítettük előnyben. A kereséshez használt szavak a következők voltak: almabor, ecet, zsír, elhízás, fogyás és mechanizmusok.

Eredet és tulajdonságok
Az almaecet almából (Malus domestica) készül, amely bakteriális erjesztésen megy keresztül – e folyamat során a cukrot először alkohollá alakítják (például almabor gyártása során), majd ezt követően ecetsavvá erjesztik. Az alma erjesztési terméke az almaecet mellett további biológiailag aktív összetevőket is tartalmaz – galluszsav, katechin Y, epikatekinek és klorogénsav, kávésav, p-kumársav, ferulasav, citromsav és folsav. Tartalmaz továbbá foszfort, kalciumot, rezet, nátriumot, káliumot, A-, B1-, B2-, B6-, C-, E-vitamint, pektint, ásványi sókat, aminosavakat és antioxidáns hatású flavonoidokat.  

almaecet gyümölcszselé

Pozitív hatásai az emberi egészségre
Az almaecetnek antioxidáns, antimikrobiális, daganatellenes, antidiabetikus és egyéb egészségre jótékony hatásai vannak. Csökkenti a vérnyomást és kezeli a hipertóniát. Antioxidáns hatásának köszönhetően megelőzi az oxidatív stresszt és az ezzel összefüggő belső szervkárosodást és az oxidatív stresszhez kapcsolódó betegségeket. Javíthatja a gyomor-bél traktus és az emésztés állapotát. Csökkenti a glükóz és az inzulin koncentrációját a vérben, különösen magas szénhidráttartalmú étkezések után. Ezért a diabétesz elleni természetes gyógymódnak tekintik.

Pozitív hatások súlycsökkentésre
Hatékony eszközként szolgálhat fogyáshoz, mivel több mechanizmuson keresztül is csökkenti a súlyt:

• Elnyomja az éhség központját a központi idegrendszerben és csökkenti az étvágyat
• Csökkenti a vérben a szacharidok és lipidek szintjét, amelyek az éhség központjára hatnak.
• Feltételezhető, hogy lelassíthatja az étkezés utáni székletürítést ezáltal tovább fenntarthatja a jóllakottság érzését.
• Aktiválja a géneket és az AMPK enzimet (aktivált protein kináz), amely serkenti a zsírégetést.
• Csökkenti a lipidek termelődését és felhalmozódását a szervezetben és a májban.

Mind elhízott, mind egészséges embereknél az almaecet fogyasztása csökkentette a testsúlyt
zsír mennyiségét és a triacilglicerolok szintjét a vérben. Továbbá megállapították egereken végzett kísérletekben, hogy ez az ecet antioxidáns hatása miatt megakadályozta a lipidek oxidációját belső szervekben.
Az ecetsav mellett a súlycsökkentésben szerepet játszhat az almaecet másik összetevője is – a C-vitamin. A magasabb C-vitamin koncentrációval bíró emberek 30%-kal több lipidet oxidálnak fizikai aktivitás során, mint az alacsonyabb koncentrációval rendelkezők.

Általános értékelés és ajánlások
Laboratóriumi állatokon, valamint embereken (egészséges, valamint elhízástól és cukorbetegségtől szenvedők egyaránt) végzett korábbi kutatások meggyőzően igazolták, hogy az almaecet és molekulái számos élettani folyamatra és az egészségre pozitív hatást gyakoroltak, különösen a zsírraktárak és a testtömeg csökkentésére. Az almaecet napi 45 ml-es adagja jótékony hatással lehet a zsírraktárak és a testtömeg normalizálására káros mellékhatások nélkül.
A tanulmány eredeti forrása: https://www.heighpubs.org/hodms/pdf/niogb-aid1016.pdf 

Fontos! Ebben a villámtanulmányban Alexander V Sirotkin, PhD, Professor állításai olvashatóak az almaecet hatásáról. A Magyarországon hatályos jogszabályok szerint az almaecet nem helyettesít semmilyen gyógyszert és nem gyógyít semmilyen betegséget! Bár a NANI nem táplálék kiegészítő, ennek ellenére nem helyettesíti az egészséges táplálkozást és a vegyes étrendet.

A feltüntetett vélemények 100%-ban valós vásárlói tapasztalatok, melyeket vásárlóink osztottak meg Facebook oldalunkon a NANI almaecet gyümölcszselé fogyasztásával kapcsolatban.   

NANI almaecet gyümölcszselé fogyasztói vélemények ide kattintva

NAN ALMAECET GYÜMÖLCSZSELÉ HIDEGEN SAJTOLT SZŐLŐMAGOLAJJAL

Pontosan ezért hoztuk létre a NANI-t. A legjobb minőségű, kézműves, bio, szűretlen, pasztörizálatlan almaecetből, anyaecettel, hogy a lehető legtöbbet nyújthassa számodra az almaecet jótékony hatásából egy nagyon finom gyümölcszselé formában, hogy ne kelljen az almaecet kellemetlen ízével szembesülnöd.

A NANI kizárólag természetes összetevőkből készül! Ezek: Almalésűrítmény, bio, szűretlen almaecet anyaecettel, díjnyertes hidegen sajtolt szőlőmagolaj, agaragar és tápióka liszt. A NANI gyümölcszselé szemek fényességét karnaubaviasszal érjük el.

Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, édesítőszert, glükózszirupot, tartósítószert, mesterséges aromát, mesterséges színezéket, laktózt, glutént, állati eredetű összetevőket. Ha nem szereted, vagy nem bírod az almaecet ízét, PRÓBÁLD KI A NANIT ide kattintva.

nani almaecet gumicukor velemeny reflixra puffadasra szuper
nani almaecet gumicukor velemeny csodat tesz a testtel emesztessel
nani almaecet gumicukor velemeny nincs telitattseg erzet

Te melyik csomagot választod?
Ugye tudod? Minél nagyobb a csomag, annál több a kedvezmény!

16970 Ft Nettó 13362 Ft
Kiszerelés: 1458 g
11,64 Ft/g
Megnézem
vagy
11970 Ft Nettó 9425 Ft
Kiszerelés: 630 g
19,00 Ft/g
Megnézem
vagy
11970 Ft Nettó 9425 Ft
Kiszerelés: 630 g
19,00 Ft/g
Megnézem
vagy
16970 Ft Nettó 13362 Ft
Kiszerelés: 1090 g
15,57 Ft/g
Megnézem
vagy
16750 Ft Nettó 13189 Ft
Kiszerelés: 1090 g
15,37 Ft/g
Megnézem
vagy
15970 Ft Nettó 12575 Ft
Kiszerelés: 1090 g
14,65 Ft/g
Megnézem
vagy